
Geblakerde broccoli met limoen-chilidressing en bombaymix
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
15 minuten wachttijd15 min. wachttijd
Deze geblakerde broccoli met een frisse limoen-chilidressing en knapperige bombaymix is een smaakexplosie op je bord. Pittig, fris en vol textuur – perfect als verrassend bijgerecht of lichte maaltijd.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de oven tot de hoogste temperatuur. Bekleed een grote en een medium bakplaat met bakpapier.
Leg de broccoliroosjes op de grote bakplaat en schep er 2 el olie en een tl zout door. Leg de lente-uien op de medium bakplaat en schep om met een el olie.
Schuif beide bakplaten in de oven en bak 15 minuten, schep halverwege om, of tot de groenten gaar zijn en mooie donkere plekjes hebben. Zet opzij en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Schenk intussen 4 el olie in een kleine koekenpan, voeg de chilipeper toe en bak 5-6 minuten zachtjes. Roer af en toe, of tot de chilipeper glazig wordt maar niet kleurt.
Voeg de kerrieblaadjes toe en bak nog 2 minuten, of tot de blaadjes glanzen en donkergroen worden. Giet af door een zeef die op een kom staat. Bewaar de olie.
Schep de inhoud van de zeef op een met keukenpapier bekleed bordje zodat de chilipeper en kerrieblaadjes krokant worden.
Snijd de bewaarde broccolistronken in grove rechthoeken – ze hoeven niet perfect te zijn. Schaaf ze in de lengte in dunne repen, liefst met een mandoline.
Leg er een paar op elkaar en snijd ze in dunne luciferreepjes. Doe ze met de kruiden in een grote mengkom. Snijd de gebakken lente-uien in stukjes van 3 cm en voeg ze met de geblakerde broccoli toe aan de mengkom.
Klop de limoenschil, het limoensap, maanzaad en ¼ theelepel zout door de nu afgekoelde chiliolie (of doe de ingrediënten in een potje, schroef het deksel erop en schud goed). Proef de dressing en pas de smaak eventueel aan.
Schenk de dressing over het broccolimengsel. Schep alles op een grote, platte serveerschaal en garneer met de gebakken chilipeper, kerrieblaadjes en bombaymix.
Lugma
€ 26,99









