Bereiding

1. Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in grove parten. Wrijf de bodem van een zware, ruime braadpan in met 2 el boter. Bestrooi met zout en peper en leg de pompoenparten erin. Druppel er 1 el olijfolie overheen en leg er de takjes tijm en de knoflookteentjes op. Leg een deksel op de pan en zet de pan op laag vuur. Smoor de pompoen in 15-20 minuten gaar. Zo stoomt hij in zijn eigen vocht gaar en karamelliseert hij mooi aan de onderkant.

2. Kook intussen de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Verwarm de melk. Pureer de aardappels en meng er de warme melk en 2 el boter doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

3. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan en laat afkoelen. Verhit 1 el olie in de koekenpan en bak er de vegetarische spekjes goudbruin en krokant in. Verdeel de vegetarische spekjes, de pompoenpitten en de appel over de pompoen. Serveer met de romige aardappelpuree.

Per portie: ca. 614 kcal
22 g eiwit | 27 g vet | 66 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen