Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Geitenstoof met bockbier, vijgen en pompoen

Geitenstoof met bockbier, vijgen en pompoen

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Langzaam gegaard stoofvlees, maar dan net even anders. Het zoete van het bockbier en de vijgen is heerlijk in combinatie met het malse vlees en de kruiden. Probeer zelf maar!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Benodigdheden

  • fles

Lees verder na de advertentie

Langzaam gegaard stoofvlees, maar dan net even anders. Het zoete van het bockbier en de vijgen is heerlijk in combinatie met het malse vlees en de kruiden. Probeer zelf maar!
Geen geitenvlees?
Je kunt dan ook kiezen voor lamsvlees. Dit haal je vaak bij de (Turkse) slager of op de markt.

Bereiding

  1. Snijd het geitenvlees in grote blokjes en bestrooi met zout en peper. Pel de uien en de knoflook en snipper ze grof. Verhit de olie in een braadpan en bak het geitenvlees in porties rondom aan. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui en de knoflook kort in het braadvet. Bestrooi met de bloem en bak kort mee. Voeg het bockbier toe en breng het geheel aan de kook.

  2. Doe het vlees terug in de pan. Voeg het laurierblaadje, de rozemarijn, de tijm en de gedroogde vijgen toe. Breng tegen het kookpunt aan en stoof ca. 1 uur en 30 minuten op laag vuur.

  3. Snijd de pompoen in blokjes en maak de paddenstoelen schoon. Voeg ca. 15 minuten voor het einde van de stooftijd de pompoen en de paddenstoelen toe en gaar ze mee. Breng de stoofpot op smaak met zout, peper en eventueel citroensap. Lekker met aardappelpuree.

Per portie: 678 kcal | 48 g koolhydraten | 68 g eiwit | 16 g vet

Foto’s: Eddy Haitjema foodstyling: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Receptuur: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Stoofvlees maken
Benieuwd naar de beste tips om stoofvlees te maken? Wij leggen het hier stap voor stap voor je uit en delen de lekkerste recepten.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (7 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!