Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
gekonfijte citrusschillen

Gekonfijte citrusschillen

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Was alle citrusvruchten met heet water en wrijf ze droog. Snijd de schillen eraf met een scherp mes. Verwijder zo veel mogelijk wit van de schillen. Blancheer de schillen ca. 2 minuten in kokend water. Giet de schillen af en blancheer ze nog twee keer in schoon water.

  2. 2 Giet de schillen af en laat ze uitlekken. Weeg de hoeveelheid schillen en doe ze in een pannetje met hetzelfde gewicht aan water en suiker. Breng rustig aan de kook en kook ca. 1 uur op laag vuur in. Voeg indien nodig wat water toe. Aan het eind moet een dikke siroop overblijven.

  3. 3 Giet de schillen af en laat ze uitlekken op de bolle kant van een zeef. Verdeel de schillen over bakpapier en haal ze goed uit elkaar. Laat de schillen ca. 1 uur drogen.

  4. 4 Wentel de gekonfijte schillen in suiker en laat ze ca. 24 uur drogen op een rooster. Bewaar de schillen in een afgesloten pot of in een zakje. Eet de gekonfijte schillen als snoep, doop ze in chocolade of gebruik ze in gebak.

© Foto: Eddy Haitjema Foodstyling: Willem van Santen Styling en receptuur: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)