Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gepofte aardappels met romige prei en blauwe kaas

Gepofte aardappels met romige prei en blauwe kaas

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Probeer eens wat anders met aardappels. Wat dacht je van dit recept voor gepofte aardappels met romige prei en blauwe kaas? Je kunt de aardappels ook snel in de magnetron poffen. Prik de aardappels in en leg ze op een bord in de magnetron. Ca. 10 minuten op de hoogste stand. Draai ze daarbij af en toe om.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Probeer eens wat anders met aardappels. Wat dacht je van dit recept voor gepofte aardappels met romige prei en blauwe kaas? Je kunt de aardappels ook snel in de magnetron poffen. Prik de aardappels in en leg ze op een bord in de magnetron. Ca. 10 minuten op de hoogste stand. Draai ze daarbij af en toe om.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Prik de aardappels rondom in met een vork. Bak ze ca. 1 uur in de oven. Draai ze daarbij af en toe om. Bak ondertussen de prei in een klontje boter met een snufje zout tot hij zacht is.

  2. Snijd de aardappels doormidden en hol ze in het midden goed uit. Voeg het uitgeschepte vruchtvlees van de aardappels toe aan de pan met de prei. Voeg de room, zout en peper toe en prak fijn. Roer de blauwe kaas erdoorheen.

  3. Vul de aardappels met de vulling en bak ze nog 15-20 minuten in de oven goudbruin tot de kaas bubbelt.

Per portie: 435 kcal | 34 g koolhydraten | 14 g eiwit | 26 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!