Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Halveer de aubergines in de lengte en leg ze met de snij kant naar boven op je werkblad. Snijd met een scherp mesje kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Leg de aubergines met de snij kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de aubergine met de olijfolie. Bestrijk ze met de helft van de curry en de geperste knoflook en bestrooi met zout. Bak de aubergines ca. 40 minuten in de oven tot ze zacht zijn.

2. Doe de rode linzen in een pan met de kokosmelk, 2 el milde curry, het groentebouillonblokje, een snuf zout en 400 ml water en breng aan de kook. Kook ca. 20 minuten op laag vuur tot de linzen gaar zijn. Roer regelmatig door en voeg, indien het geheel te droog wordt, meer water toe.

3. Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan tot het begint te geuren. Verdeel de linzencurry over 4 borden en leg de auberginehelften erbovenop. Verbrokkel de feta erover en garneer met de geroosterde venkelzaadjes. Lekker met papadums.

Per portie: ca. 659 kcal
18 g eiwit | 48 g vet | 40 g koolhydraten

De smaak van India

Een stukje cultureel erfgoed doorgeven en bovendien zoveel mogelijk mensen laten weten hoe lekker Indiaas eten is; dat was het doel van de familie Pathak in 1956. Inmiddels zet je met hun specerijenmixen, sauzen en chutneys de smaak van India in een handomdraai op tafel.

Receptuur en foodstyling: Sjoerd Kleijn Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Valentijn Dirks