
Gingerbread kerstwafel met sinaasappel en aardbeienroom
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de gingerbreadkruiden. In het recept heb je 2 tl gingerbreadkruiden nodig. Bewaar de rest in een luchtdicht afgesloten potje. Gebruik een volgende keer of bak er gingerbreadkoekjes van.
Smelt de boter op laag vuur en laat iets afkoelen. Meng de bloem met het bakpoeder, 2 tl gingerbreadkruiden, de suiker en een snuf zout in een kom.
Kluts de eieren met de melk, de sinaasappel rasp en het sinaasappelsap, het vanille-extract en de boter. Voeg de natte ingrediënten bij de droge en mix tot een egaal beslag. Laat ca. 30 minuten rusten.
Verhit het wafelijzer en vet in met boter of bakspray. Schenk een kleine soeplepel beslag in het wafelijzer en bak in ca. 3 minuten goud bruin. Herhaal voor de rest van het beslag en vet tussendoor steeds opnieuw een beetje in.
Klop voor de topping de mascarpone los met de slagroom tot een romig geheel. Roer de jam los. Schil de sinaasappel en snijd in stukjes.
Leg om te serveren een wafel op een bord, leg er flinke toef room op en lepel er een flinke lepel aardbeienjam over. Maak af met de partjes sinaasappel.










