Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Griekse rundvleessouvlaki aan een spies met orzo

Griekse rundvleessouvlaki met orzo

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Breng de smaken van Griekenland naar je eigen keuken met deze heerlijke rundvleessouvlaki uit de airfryer, geserveerd met orzo en een frisse touch van citroen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Voor de orzo-risotto

Benodigdheden

  • airfryer

Lees verder na de advertentie

Breng de smaken van Griekenland naar je eigen keuken met deze heerlijke rundvleessouvlaki uit de airfryer, geserveerd met orzo en een frisse touch van citroen.
Wist je dat?
Souvlaki is een klassieker onder de Griekse gerechtenĀ en betekent letterlijk "spiesje".

Bereiding

  1. Doe de stukken biefstuk in een kom en voeg de gedroogde oregano, gedroogde tijm, knoflook, 1 tl citroenrasp en 1 el citroensap (zet de rest apart voor de orzo) toe en voeg flink wat zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar en zet het afgedekt een paar uur in de koelkast.

  2. Haal de crispplaat uit de airfryer en voeg de courgette, rode ui, olijfolie, gedroogde oregano en het knoflookgranulaat toe. Voeg zout en peper toe en meng alles door elkaar.

  3. Verhit de airfryer tot 190 °C en bak het mengsel 10-12 minuten tot de groenten bruin worden. Roer ze af en toe.

  4. Breng 550 ml water aan de kook en schenk dit in een kan. Voeg de bouillon toe en roer tot hij is opgelost.

  5. Doe de orzo met de bouillon in de airfryer. Roer alles door elkaar en zorg dat de bouillon de pasta bedenkt.

  6. Laat het mengsel 15 minuten koken en roer halverwege de kooktijd. Voeg nog een scheut heet water toe als de saus lijkt uit te drogen.

  7. Verdeel intussen het vlees gelijkmatig over vier metalen prikkers. De orzo is nu bijna gaar, maar nog een beetje stevig. Elke airfryer is anders, dus als hij nog te stevig is, laat je hem nog een paar minuten koken en voeg je zo nodig nog wat water toe.

  8. Roer de tomaten en olijven en de resterende citroenrasp en het resterende citroensap erdoor. Plaats roosters in de airfryer en leg de spiesen op de roosters boven de pasta.

  9. Verhit alles nog 8-10 minuten tot de pasta mals is en het vlees bruin is. Keer de spiesen af en toe. Voeg zo nodig meer zout en peper toe en serveer de spiesen op de orzo.

Copyright: receptuur Clare Andrews / Foto’s Ā© Danielle Wood / Vertaling MariĆ«lle SteinpatzTaartjes

Geen airfryer?
Geen probleem! Hier vindt je een tabel zodat je gemakkelijk ziet hoe je de recepten van airfryer naar oven kunt omrekenen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Het ultieme airfryerboek – makkelijke maaltijden

€ 16,99
Het ultieme airfryerboek cover
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!