
Griekse rundvleessouvlaki met orzo
Eenvoudig
55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Breng de smaken van Griekenland naar je eigen keuken met deze heerlijke rundvleessouvlaki uit de airfryer, geserveerd met orzo en een frisse touch van citroen.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de stukken biefstuk in een kom en voeg de gedroogde oregano, gedroogde tijm, knoflook, 1 tl citroenrasp en 1 el citroensap (zet de rest apart voor de orzo) toe en voeg flink wat zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar en zet het afgedekt een paar uur in de koelkast.
Haal de crispplaat uit de airfryer en voeg de courgette, rode ui, olijfolie, gedroogde oregano en het knoflookgranulaat toe. Voeg zout en peper toe en meng alles door elkaar.
Verhit de airfryer tot 190 °C en bak het mengsel 10-12 minuten tot de groenten bruin worden. Roer ze af en toe.
Breng 550 ml water aan de kook en schenk dit in een kan. Voeg de bouillon toe en roer tot hij is opgelost.
Doe de orzo met de bouillon in de airfryer. Roer alles door elkaar en zorg dat de bouillon de pasta bedenkt.
Laat het mengsel 15 minuten koken en roer halverwege de kooktijd. Voeg nog een scheut heet water toe als de saus lijkt uit te drogen.
Verdeel intussen het vlees gelijkmatig over vier metalen prikkers. De orzo is nu bijna gaar, maar nog een beetje stevig. Elke airfryer is anders, dus als hij nog te stevig is, laat je hem nog een paar minuten koken en voeg je zo nodig nog wat water toe.
Roer de tomaten en olijven en de resterende citroenrasp en het resterende citroensap erdoor. Plaats roosters in de airfryer en leg de spiesen op de roosters boven de pasta.
Verhit alles nog 8-10 minuten tot de pasta mals is en het vlees bruin is. Keer de spiesen af en toe. Voeg zo nodig meer zout en peper toe en serveer de spiesen op de orzo.
Het ultieme airfryerboek – makkelijke maaltijden
€ 16,99









