Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
hangop

Hangop met rood fruit, chocoladekoekjes en kruidige siroop

In samenwerking met Beerwulf
  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Biersommelier Nathan: “Bier bij je dessert? Maar natuurlijk! Wilderen Kriek levert wat je als eerste zou verwachten van “kriekenbier”: vrij zoet van smaak met een overduidelijke geur van kersen. De basis van deze kriek is een spontaan vergiste lambiek, dat zorgt voor een fris-zure ondertoon. Deze zoete, maar zeker niet plakkerige Kriek, sluit naadloos aan bij het nagerecht. De kruidensiroop vult het bier mooi aan. De balans in zoete en zure smaken, samen met het lichte (3,5%) karakter, maken dit een heerlijk zonnig feestje. Je mag het bier goed koud serveren!”

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Biersommelier Nathan: “Bier bij je dessert? Maar natuurlijk! Wilderen Kriek levert wat je als eerste zou verwachten van “kriekenbier”: vrij zoet van smaak met een overduidelijke geur van kersen. De basis van deze kriek is een spontaan vergiste lambiek, dat zorgt voor een fris-zure ondertoon. Deze zoete, maar zeker niet plakkerige Kriek, sluit naadloos aan bij het nagerecht. De kruidensiroop vult het bier mooi aan. De balans in zoete en zure smaken, samen met het lichte (3,5%) karakter, maken dit een heerlijk zonnig feestje. Je mag het bier goed koud serveren!”

Bereiding

  1. Maak voor de hangop een schone theedoek nat en wring hem goed uit. Leg de doek in een zeef of vergiet, schenk voorzichtig de yoghurt hierin en zet het vergiet met inhoud in een kom. Zet 3-4 uur in de koelkast totdat al het vocht eruit is gelekt in de kom.

  2. Breng voor de siroop in een steelpan 250 ml water met de suiker aan de kook. Voeg als de suiker is opgelost de steranijs, de kaneel, de vanille en de kardemom toe, zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen. Giet de siroop in een schoon flesje en laat het goed afkoelen.

  3. Verdeel de hangop over kommen, schenk de siroop over de hangop en garneer met het rood fruit en de chocoladekoekkruimels.

Per portie: 431 kcal | 67 g koolhydraten | 12 g eiwit | 11 g vet

Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren 

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Wilderen Kriek

€ 2,29
Cover voor Wilderen Kriek
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!