Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Hasselback-tomaten met mozzarella

Hasselback-tomaten met mozzarella

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Ieder seizoen kent zijn toppers, maar tegen door de zon gerijpte tomaten kan weinig op.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Ieder seizoen kent zijn toppers, maar tegen door de zon gerijpte tomaten kan weinig op.

Bereiding

  1. 1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng het brood met 2 el olijfolie en zorg dat het brood goed bedekt is. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en zet het in de oven terwijl je de tomaat bereidt (niet langer dan 20 minuten).

  2. 2. Snijd de tomaten vijf of zes keer in de breedte in maar niet door. Stop de mozzarella in de holtes. Stop een blaadje laurier in de middelste holtes. Verdeel wat groene pesto en de overige olijfolie over de tomaten. Bestrooi met zout en peper. Leg de tomaten op de bakplaat bij de croutons en bak het geheel nog ca. 20 minuten in de oven tot de tomaten goed zacht en gaar zijn.

  3. 3. Neem de tomaten en de croutons uit de oven. Verwijder de blaadjes laurier en serveer.

Per portie: 321 kcal | 17 g koolhydraten | 12 g eiwit | 22 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Philip Webb Receptuur: Lulu Grimes Styling en foodstyling: Jennifer Joyce

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!