Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Indiase Bombay-aardappels

Indiase Bombay-aardappels

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Serveer de aardappeltjes als bijgerecht bij curry’s of met een spiegelei bij de brunch.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Serveer de aardappeltjes als bijgerecht bij curry’s of met een spiegelei bij de brunch.

Bereiding

  1. Kook de aardappels in een pan met ruim kokend water en wat zout in ca. 15 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.

  2. Doe de knoflook en de gember in een blender met 4 el water en pureer alles glad. Voeg de tomaten toe en pureer kort verder.

  3. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de aardappels in 10-15 minuten rondom knapperig in. Zet het vuur lager, voeg het komijnzaad, het mosterdzaad en het kurkumapoeder toe en bak ca. 1 minuut mee. Voeg het gepureerde tomatenmengsel en ¾ van de peper toe en verhit rustig nog ca. 10 minuten tot het vocht ingekookt is. Roer de garam masala erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de aardappels over een serveerschaal en garneer met de koriander en de overige rode peper. Serveer met de limoenpartjes.

Per portie: 210 kcal | 30 g koolhydraten | 5 g eiwit | 7 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s, styling & foodstyling: Stuart Ovenden

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!