Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Indiase thoran met savooiekool

Indiase thoran met savooiekool

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de olie in een grote, diepe koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak het mosterdzaad, het komijnzaad en de curryblaadjes ca. 2 minuten in de hete olie, tot ze geuren en de zaadjes beginnen te poppen. Voeg de ui en de chilipeper toe en bak 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de kurkuma en een snufje zout toe en bak nog ca. 1 minuut.

  2. Voeg de kool en ½ tl zout toe, roer door elkaar en leg het deksel op de pan. Laat ca. 10 minuten bakken, tot de kool beetgaar is. Roer de kokosnoot erdoorheen en bak nog 2-3 minuten zonder deksel, of tot de kokosnoot heet is. Roer de koriander en het limoensap erdoorheen, breng op smaak met zout en peper en serveer.

Per portie: 201 kcal | 8 g koolhydraten | 4 g eiwit | 15 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Karen Thomas Styling: Max Robinson Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)