
Italiaanse kip rissoles
Eenvoudig
28 minuten bereidingstijd28 min. bereidingstijd
Op zoek naar een makkelijke maaltijd voor doordeweeks? Deze kip rissoles staan binnen een halfuur op tafel en bevatten alles waar je zin in hebt na een lange dag. Lekker met een groene salade of wat geroosterde groenten ernaast.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de kip, het ei en de pijnboompitten, basilicum, knoflook, zongedroogde tomaatjes en de helft van de panko in een kom, voeg peper en zout toe en meng alles goed.
Vorm het mengsel in 2 cm dikke rissoles en rol ze door de rest van de panko om ze een jasje te geven.
Wikkel nu twee plakjes prosciutto kruislings om elke rissole, en draai de uiteinden in elkaar om ze vast te zetten. Spray ze licht met olie.
Verhit een airfryer van 7 liter 3 minuten tot 180 °C.
Spray de lade van de airfryer met olie. Leg de rissoles er voorzichtig in en bak ze 8 minuten op 180 °C, of tot ze bruin en gaar zijn. Keer ze halverwege.
Maak de rucola intussen in een middelgrote kom aan met de olie, azijn en Parmezaan.
Serveer de rissoles met de rucolasalade.
Alles in de airfryer
€ 19,99









