Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Italiaanse kip rissoles op een bord met twee vorken

Italiaanse kip rissoles

  • Eenvoudig

  • 28 minuten bereidingstijd28 min. bereidingstijd

Op zoek naar een makkelijke maaltijd voor doordeweeks? Deze kip rissoles staan binnen een halfuur op tafel en bevatten alles waar je zin in hebt na een lange dag. Lekker met een groene salade of wat geroosterde groenten ernaast.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Op zoek naar een makkelijke maaltijd voor doordeweeks? Deze kip rissoles staan binnen een halfuur op tafel en bevatten alles waar je zin in hebt na een lange dag. Lekker met een groene salade of wat geroosterde groenten ernaast.
Wist je dat?
Rissoles zijn een soort gevulde, gepaneerde en gebakken hapjes en kunnen verschillende vullingen hebben. Het woord komt oorspronkelijk uit het Frans, waar rissoler 'bruin bakken' betekent.

Bereiding

  1. Doe de kip, het ei en de pijnboompitten, basilicum, knoflook, zongedroogde tomaatjes en de helft van de panko in een kom, voeg peper en zout toe en meng alles goed.

  2. Vorm het mengsel in 2 cm dikke rissoles en rol ze door de rest van de panko om ze een jasje te geven.

  3. Wikkel nu twee plakjes prosciutto kruislings om elke rissole, en draai de uiteinden in elkaar om ze vast te zetten. Spray ze licht met olie.

  4. Verhit een airfryer van 7 liter 3 minuten tot 180 °C.

  5. Spray de lade van de airfryer met olie. Leg de rissoles er voorzichtig in en bak ze 8 minuten op 180 °C, of tot ze bruin en gaar zijn. Keer ze halverwege.

  6. Maak de rucola intussen in een middelgrote kom aan met de olie, azijn en Parmezaan.

  7. Serveer de rissoles met de rucolasalade.

Beeld en receptuur: Manteau uitgeverij

Alternatief
Liever vegetarisch? Dan kan natuurlijk ook! Vervang het kipgehakt dan door vegetarisch (rul)gehakt of door fijngeraspte tofu.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Alles in de airfryer

€ 19,99
Alles in de airfryer cover
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!