Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Italiaanse salade

Italiaanse salade

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de wortel, de knolselderij en de aardappel. Snijd de wortel, de knolselderij en de aardappel in dunne reepjes (julienne). Blancheer de groenten per soort 1-2 minuten in kokend water met wat zout. Spoel de groenten goed koud en laat ze goed uitlekken.

  2. Maak de sperziebonen schoon en blancheer ze ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Spoel de sperziebonen goed koud en laat ze goed uitlekken. Halveer de sperziebonen in de lengte. Snijd de beenham en de augurken in dunne reepjes.

  3. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem fijn. Meng de azijn met de mosterd en klop er de olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en peper en roer de peterselie door de dressing.

  4. Meng de wortel, de knolselderij, de aardappel, de sperziebonen, de beenham en de augurk met de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over borden. Pel de zoete ui en snijd hem in zeer dunne ringen. Verdeel de uienringen over de salade.

Per portie: 383 kcal | 25 g koolhydraten | 10 g eiwit | 24 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)