Italiaanse salade
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de wortel, de knolselderij en de aardappel. Snijd de wortel, de knolselderij en de aardappel in dunne reepjes (julienne). Blancheer de groenten per soort 1-2 minuten in kokend water met wat zout. Spoel de groenten goed koud en laat ze goed uitlekken.
Maak de sperziebonen schoon en blancheer ze ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Spoel de sperziebonen goed koud en laat ze goed uitlekken. Halveer de sperziebonen in de lengte. Snijd de beenham en de augurken in dunne reepjes.
Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem fijn. Meng de azijn met de mosterd en klop er de olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en peper en roer de peterselie door de dressing.
Meng de wortel, de knolselderij, de aardappel, de sperziebonen, de beenham en de augurk met de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over borden. Pel de zoete ui en snijd hem in zeer dunne ringen. Verdeel de uienringen over de salade.