Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Kleine dikke piepkuikens met harissa

Kleine dikke piepkuikens met harissa

  • Eenvoudig

Kleine dikke piepkuikens met harissa; typisch zo'n gerecht dat ingewikkeld klinkt maar makkelijk is om te maken. Ga jij het proberen?

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Kleine dikke piepkuikens met harissa; typisch zo'n gerecht dat ingewikkeld klinkt maar makkelijk is om te maken. Ga jij het proberen?

Bereiding

  1. Meng de harissa, olijfolie, gember, knoflook, citroen, sumak en witte peper in een jampot met deksel. Schud het mengsel flink (of roer stevig met een vork). Doe de piepkuikens in een grote kom en schenk de inhoud van de jampot erover. Wrijf de dressing goed in alle hoekjes. Dek de piepkuikens losjes af met plasticfolie en laat ze een uur staan (je kunt deze stap overslaan als je haast hebt).

  2. Verhit de oven tot 200°C. Als je de gebakken zoete aardappels maakt, en dat raad ik aan, leg je de piepkuikens daarbovenop. Leg ze anders gewoon in een braadslee. Bestrooi de piepkuikens met het sesamzaad, venkelzaad en zout. Braad ze 40 minuten tot er helder vocht uit komt als je een mespunt in het dikste deel van de poot steekt.

  3. Serveer ze direct, met de gebakken zoete aardappels of een frisse salade: rucola en basilicum met bittere witlof of partjes venkel.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Midnight Chicken

€ 29,99
Midnight Chicken
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!