Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Perzische kruidenstoof: Sugarlemon twist

Knoflook naan

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Topping

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Meng in een kom gist, suiker en water. Zet de kom ongeveer 10 minuten opzij totdat het begint te schuimen.

  2. Vervolgens meng je de bloem en het zout in een kom.

  3. Meng de warme melk, yoghurt en olie door elkaar en voeg toe aan het gistmengsel. Giet alles bij de bloemmix en roer tot dat er een deeg ontstaat. Gebruik hiervoor bij voorkeur een keukenmachine met deeghaak.

  4. Kneed het deeg nog ongeveer 4-5 minuten tot het glad is. Leg het deeg in de licht geoliede kom, dek af met een theedoek en laat rijzen tot het in volume is verdubbeld. Dit duurt ongeveer 1 tot 1 ½ uur.

  5. Kneed het kort en verdeel het in 12 stukken. Vorm elk stuk tot een bal en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met de theedoek, laat nog 15-20 minuten rusten.

  6. Rol elke bal uit in een rondje. Leg de naan op een hete koekenpan of tawa, bak tot er grote bubbels zichtbaar zijn. Draai ze om en bak nog even kort. Bestrijk de naan met het mengsel van gesmolten boter, knoflook en koriander. Serveer warm.

(Receptuur en fotografie: @sugarlemon__)

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!