Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
kokoscake met passievrucht

Kokoscake met passievrucht

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 30 minuten wachttijdca. 1 u. en 30 min. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
9

Voor de cake:

Voor de ganache:

Voor de siroop:

Benodigdheden

  • vierkante bakvorm
  • bakpapier
  • 2 kommen
  • spatel
  • steelpan
  • bolzeef
  • standmixer of handmixer

Lees verder na de advertentie

Lees verder na de advertentie

Zorg dat de bakvorm ongeveer 18 x 18 cm is.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C boven-/onderwarmte en bekleed de bakvorm met bakpapier.

  2. Meng de roomboter met de basterdsuiker, het zout en de limoenrasp in een kom en mix met de mixer tot het zalvig is. Voeg al mixend de eieren één voor één toe.

  3. Meng de bloem, kokosrasp en het bakpoeder in een kom door elkaar en spatel door het botermengsel. Schep het beslag in de bakvorm, strijk glad en bak de cake in zo’n 22 minuten goudbruin en gaar.

  4. Maak intussen de ganache. Breng de passievrucht met de slagroom in een steelpan aan de kook. Doe de witte chocolade met de vanillepasta in een kom. Schenk het hete mengsel hier overheen en laat een paar minuten staan. Roer door tot een glad mengsel. Wil je een egale ganache zonder pitjes? Zeef het mengsel dan door een bolzeef. Laat afkoelen in de pan en roer af en toe door. Hoe meer het afkoelt, hoe dikker de ganache wordt.

  5. Dan de siroop: breng de passievrucht in een schone steelpan aan de kook. Voeg de kristalsuiker toe en laat 1 minuut pruttelen op laag vuur. Prik gaatjes in de cake met behulp van een vork of satéprikker. Schenk de hete siroop over de cake en laat volledig afkoelen. Dit duurt ongeveer 1 uur.

  6. Schep de ganache over de afgekoelde cake en strijk gelijkmatig uit. Til de cake uit de vorm en snijd in stukken. De kokoscake kan makkelijk 3-4 dagen buiten de koelkast worden bewaard. Toch langer bewaren? Zet ‘m dan in de koelkast.

Receptuur: Eefje Friedhoff Fotografie: Jorie van Tienhoven | JoorKitchen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

ZOETE ZOOI.

€ 28,99
ZOETE ZOOI.
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!