
In bier gestoofde konijnenbouten
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Bij deze gestoofde konijnenbouten past een Brand Dubbelbock perfect. Het beste resultaat krijg je wanneer je het vlees low&slow gaart. Wanneer je onder de 82 graden Celsius blijft, voorkom je dat er extra bitters ontstaan door het verhitten van de hop.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Bestrooi de konijnenbouten rondom met zout en peper en vervolgens met 1 el bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak er de konijnenbouten in ca. 5 minuten aan beide zijden goudbruin in.
Voeg de sjalotten, de knolselderij, de wortel, de spekreepjes, de knoflook, de laurierblaadjes en de tijm toe bak ca. 5 minuten op laag vuur. Blus het geheel af met het bier en de wildfond en schraap goed met een houten lepel over de bodem van de pan om aangekoekte delen los te maken. Breng het geheel langzaam aan de kook.
Voeg de citroenschilrasp, de suiker en de overige bloem toe en roer er goed doorheen. Zet een deksel op de pan en laat het geheel ca. 1 uur stoven op laag vuur. Lekker met groenten, frietjes of pasta.









