Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Millionaire's shortbread

Millionaire’s shortbread

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Kneed van de basterdsuiker, 100 g boter, de bloem en een snufje zout een glad deeg. Laat het deeg afgedekt ca. 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2).

  2. Rol het deeg uit tot een plak van ca. 1 cm dik. Bekleed de bodem van een springvorm (20 cm Ø) met het deeg. Bak het shortbread ca. 15 minuten in de oven. Het shortbread moet niet te bruin kleuren tijdens het bakken.

  3. Breng in een pannetje de gecondenseerde melk, 150 g boter en de stroop aan de kook. Laat ca. 5 minuten op laag vuur koken. Roer goed door tot een gladde karamel.

  4. Giet de karamel over de deegbodem en laat het geheel afkoelen. Smelt de chocolade en giet hem over de karamel. Laat de chocolade opstijven.

Per portie: 664 kcal | 44 g koolhydraten | 7 g eiwit | 51 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!