Bereiding

  1. Breng voor de zoetzure rettich de azijn, de suiker en 30 ml water in een steelpan aan de kook. Giet het mengsel over de rettich en laat ca. 30 minuten staan.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Meng de rijstwijn, de saké, de misopasta en de suiker tot een marinade. Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Bestrijk de aubergines met wat sesamolie en bestrooi met een snufje zout.
  3. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Gril de aubergines met de snijkant naar beneden 2-4 minuten tot ze bruin beginnen te kleuren. Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar boven. Smeer de aubergine in met de misomarinade en bak ca. 25 minuten in de oven. Bestrijk de aubergines halverwege de baktijd nogmaals met de misomarinade. Garneer de aubergines met de sesamzaadjes en de lente-ui. Serveer met de zoetzure rettich en eventueel gekookte witte rijst.

Per portie: ca. 608 kcal
15 g eiwit | 3 g vet | 122 g koolhydraten