Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
nectarinetaart

Nectarinetaartje

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. 1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de vellen gedeeltelijk over elkaar heen en druk ze bij de randen goed aan zodat je een groot vierkant krijgt. Prik er met een vork overal gaatjes in behalve aan de rand.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd de nectarines in dunne partjes. Leg ze op het bladerdeeg maar houd de randen vrij. Bestrooi met de bosbessen, 4 el suiker en 2 el boter in kleine stukjes.

  3. 3. Vouw de randen van het bladerdeeg over het fruit. Klop het ei los en strijk het over de randen. Bak de taart ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven. Serveer eventueel met slagroom.

Per portie: 347 kcal | 38 g koolhydraten | 5 g eiwit | 20 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!