Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gedekte tafel meet twee borden met orzotto met maïs, pancetta, parmezaanse kaas en bieslook

Orzotto met mais en pancetta

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Deze orzotto is heerlijk romig en krijgt een zoute touch van de pancetta. Orzotto lijkt op risotto, maar wordt gemaakt met orzo in plaats van rijst. De miso geeft het gerecht een verrassende en smaakvolle kick.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Deze orzotto is heerlijk romig en krijgt een zoute touch van de pancetta. Orzotto lijkt op risotto, maar wordt gemaakt met orzo in plaats van rijst. De miso geeft het gerecht een verrassende en smaakvolle kick.
Liever vegetarisch?
Maak er een vegetarisch gerecht van door de pancetta te vervangen door vegetarische spekblokjes. Zo behoud je de zoute smaak.

Bereiding

  1. Verhit een grote, droge koekenpan op middelhoog vuur. Bestrijk de maiskolven met 2⁄3 van de olie en blaker ze in 12-15 minuten rondom in de pan; draai af en toe om.

  2. Leg de maiskolven op een bord en laat afkoelen. Doe de rest van de olie en de boter in de pan. Laat smelten en bak de pancetta in 5-7 minuten krokant en goudkleurig erin.

  3. Schep met een schuimspaan in een kom. Bak de ui 10-12 minuten in het hete bakvet, tot hij zacht en een beetje gekarameliseerd is.

  4. Roer de knoflook erdoorheen en bak nog ca. 1 minuut. Voeg de orzo toe en roer goed door, zodat hij bedekt is in het boter-uimengsel. Bak een paar minuten, tot de orzo lichtbruin is.

  5. Doe de parmezaankorst, de witte wijn, de miso en het kokende water erbij. Zet het vuur hoog en kook de orzo in 12-15 minuten gaar, tot het water voor het grootste deel verdampt is (voeg zo nodig wat extra water toe zodat de orzo niet droogkookt).

  6. Zet intussen met een keukentang de maiskolven rechtop op een snijplank en snijd met een scherp mes voorzichtig de korrels eraf. Neem de pan met orzo van het vuur en roer de mais erdoorheen.

  7. Roer ook de gebakken pancetta, de bieslook en het grootste deel van de geraspte parmezaan erdoorheen. Breng op smaak met zout, peper, de citroenschil en het -sap. Bestrooi met de rest van de parmezaan en de bieslook en serveer.

Per portie: 811 kcal | 87 g koolhydraten | 30 g eiwit | 32 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Good Food Team Fotografie: Chelsea Bloxsome Styling: Luis Peral Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!