Parelcouscous met gesmoorde bieten en granaatappel
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Schil de bieten en snijd ze in stukken of partjes van gelijke grootte. Bestrijk de bodem van een braadpan met deksel met 1 el olijfolie en verdeel er de biet over. Bestrooi met zout en peper. Leg de deksel op de pan en zet de pan op laag vuur. Smoor de bieten in ca. 30 minuten beetgaar. Keer ze halverwege om en controleer regelmatig of ze niet aanbranden.
2. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet als de bieten gaar zijn de granaatappelmelasse eroverheen en schud goed om. Zet het vuur uit en laat de bieten iets afkoelen.
3. Meng de warme couscous in een ruime schaal met de bieten, de koriander, de munt, het citroensap, 3 el olijfolie en breng het geheel goed op smaak met zout en peper. Strooi er de granaatappelpitten overheen.
4. Snijd de pitabroodjes kruislings in en bestrijk ze met de harissa. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak er de broodjes in tot ze mooi goudbruin en fluffy zijn. Bestrooi de broodjes met wat grof zeezout en serveer ze bij de salade.