
Pasta met geroosterde tomaat, knoflook en mascarpone
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Een simpele pasta kan zó lekker smaken en dit recept bewijst dat opnieuw. De oven doet het werk en jij hoeft het alleen maar door elkaar te roeren. Het resultaat is een romige pasta die barst van de smaak!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe de tomaten in een ovenschaal waar ze redelijk dicht tegen elkaar in passen.
Voeg de olie, zout, peper, de helft van de takjes basilicum, het venkelzaad of de chilivlokken en de hele knoflookteentjes toe. Rooster 25-30 minuten in de oven, of tot de tomaten heel zacht zijn en het geheel als een saus aandoet.
Neem uit de oven en gooi de takjes van het basilicum weg. Knijp de knoflookteentjes uit hun schilletjes en prak de teentjes met een vork door de tomaten.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet af; vang daarbij een kopje van het kookvocht op. Roer de mascarpone door de tomaten tot een romige saus. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de pasta, wat kookvocht en de parmezaan toe. Scheur de rest van het basilicum erboven en roer alles goed door, zodat de pasta bedekt is met saus. Serveer met rucola.









