Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pasteitjes met kipcurry

Pasteitjes met kipcurry

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Geef je restjes curry een tweede leven door ze om te toveren tot deze onweerstaanbare, knapperige pasteitjes.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Geef je restjes curry een tweede leven door ze om te toveren tot deze onweerstaanbare, knapperige pasteitjes.

Bereiding

  1. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in vier rechthoeken. Schep ca. 100 g curry op de helft van iedere rechthoek, laat aan de rand ca. 2 cm vrij. Verdeel 1 el chutney over de curry, Bestrijk de deegranden met wat ei en klap de andere helft over de vulling heen. Druk de randen met een vork aan om de pasteitjes goed te sluiten. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 15 minuten in de koelkast.

  2. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Klop het overgebleven ei met het kurkumapoeder door elkaar en bestrijk de pasteitjes ermee. Bestrooi met wat  zeezoutvlokken en het nigellazaad. Bak 25-30 minuten in de oven tot de pasteitjes goudbruin en gerezen zijn. Serveer met de raita en extra chutney.

Per portie: 688 kcal | 52 g koolhydraten | 28 g eiwit | 40 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Luis Peral Foodstyling: Rosie Reynolds

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!