Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pindakaascheesecaketruffels

Pindakaascheesecaketruffels

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur en 35 minuten wachttijdca. 3 u. en 35 min. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 24

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Vermaal de biscuits in een keukenmachine tot fijne kruimels. Of stop ze in een ziplockzak en plet ze met een deegroller fijn.

  2. Doe de pindakaas, de roomkaas, de suiker en het cacaopoeder in de kom van een keukenmachine voorzien van een platte menghaak. Voeg de helft van de koekkruimels toe en laat de machine draaien zodat er een gladde massa ontstaat. Zet de kom afgedekt minimaal 3 uur of een nacht in de koelkast.

  3. Draai van de opgesteven massa met je handen ca. 24 balletjes. Wentel de balletjes rondom in de overige koekkruimels en laat ze nogmaals minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Je kunt de truffels 3-4 dagen van tevoren maken en in een luchtdichte bak in de koelkast bewaren.

*Pindakaas gemaakt van 100% pinda’s bevat voor dit recept te veel olie om op te kunnen stijven. Klassieke pindakaas, bij v. van CalvĆ©, werkt voor deze truffels het beste.

Per portie: 106 kcal | 7 g koolhydraten | 3 g eiwit | 7 g vet

Ā© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Patricia Niven Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Myles Williamson

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!