Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pindastoof met kip

Pindastoof met kip

  • Eenvoudig

  • ca. 4 uur bereidingstijdca. 4 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. 1. Bestrooi de kip met zout en de versgemalen peper. Verhit de olie op middelhoog vuur in een stoofpan met dikke bodem. Bak er de gember, de ui en de chilivlokken in ca. 10 minuten zacht in, maar niet bruin. Voeg de kip, de tomatenpuree en de specerijen toe. Bak al omscheppend ca. 5 minuten zodat de kip goed bedekt is.

  2. 2. Voeg de gepelde tomaten met sap toe en breng aan de kook. Voeg de pindakaas, 500 ml kokend water en wat zout en peper toe. Stoof afgedekt 3-4 uur op heel laag vuur tot de kip zacht is en de saus ingedikt.

  3. 3. Serveer bestrooid met de rode peper, de pinda’s en de koriander en geef de rijst erbij.

  4. 44 g eiwit | 63 g vet | 16 g koolhydraten

Per portie: 818 kcal | 16 g koolhydraten | 44 g eiwit | 63 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!