Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Was de koolrapen en prik ze rondom in met een vork. Verpak de koolrapen in aluminiumfolie en pof ze in ca. 1 uur en 30 min. gaar in de oven.*

2. Smelt de boter in een pan. Neem van het vuur en roer de bloem door de boter tot een roux. Verwarm de roux al roerend op laag vuur ca. 3 minuten tot hij gaar is en loslaat van de pan. Neem van het vuur en laat kort afkoelen.

3. Voeg geleidelijk 350 ml melk en de bouillon toe en zorg dat je telkens de saus goed glad roert met een garde. Breng de saus al roerend aan de kook, zorg daarbij dat je de bodem goed overal losroert. De saus zal dik worden, laat hem ½ minuut goed doorkoken en neem van het vuur.

4. Roer de parmezaan door de saus en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat, de mosterd en de azijn.

5. Neem de gepofte koolraap uit de oven en laat hem kort afkoelen. Snijd de koolrapen in blokjes en meng ze met de saus. Meng de salieblaadjes erdoorheen en schep het geheel in een ovenschaal. Steek rondjes uit het hartige-taartdeeg met een uitsteekvorm. Roer de eidooiers los met 1 el melk. Bestrijk de deegrondjes met het eidooiermengsel.

6. Beleg de hele vulling in de ovenschaal dakpansgewijs met de deegrondjes. Bak het geheel ca. 35 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin en krokant is.

*Koolraap in zoutkorst

Wil je extra smaakvolle koolraap? Meng grof zeezout met een beetje eiwit tot een modderachtige substantie. Bedek de koolrapen, zonder ze in te prikken, elk rondom met het zoutmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 2 uur in de oven. Verwijder dezoutkorst aan het begin van stap 5.

Per portie: ca. 640 kcal
37 g eiwit | 20 g vet | 53 g koolhydraten

Receptuur, foto’s, foodstyling: Willem van Santen Styling: Alexstyling