Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Prei met misodressing, ei en zalmkaviaar

Prei met misodressing, ei en zalmkaviaar

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Deze prei is lekker op zichzelf, als bijgerecht met gebakken zalm of met zalmtartaar in plaats van gekookte eieren.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze prei is lekker op zichzelf, als bijgerecht met gebakken zalm of met zalmtartaar in plaats van gekookte eieren.
Tip
Tegenwoordig is miso in veel supermarkten en online goed verkrijgbaar. De witte variant die je in dit recept gebruikt, is crèmekleurig, qua structuur iets zachter dan gestolde honing en zoet-zoutig van smaak. Heb je rode miso in huis? Dan kun je die natuurlijk ook gewoon gebruiken. Deze is wat sterker van smaak, dus gebruik iets minder dan aangegeven in het recept.

Bereiding

  1. Maak de preien schoon, verwijder de buitenste bladeren en snijd ze in stukken van 3 cm. Was ze goed, maar zorg dat ze heel blijven. Meng de mosterd, de miso, de rijstazijn, de mirin en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper, maar wees voorzichtig met het zout (de mosterd en miso maken de dressing al zout).

  2. Stoom de preien in een stoommandje in een pan met een laagje water of in de stoomoven in 12-15 minuten gaar of tot je er met de punt van een mes makkelijk in kunt snijden. Ze moeten niet uit elkaar vallen. Haal de preien uit de pan of stoomoven en dep ze droog met een schone theedoek. Laat afkoelen. Kook de eieren in ca. 7 minuten halfzacht, laat ze schrikken onder koud stromend water en laat afkoelen.

  3. Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Pel de eieren en halveer ze. Leg de preien in een grote kom en schud ze om met de dressing.

  4. Verdeel de rijst over 4 kommen en verdeel de prei met dressing erover. Leg op elk bord twee halve eieren en een lepel zalmkaviaar. Serveer direct.

Per portie: 433 kcal | 67 g koolhydraten | 19 g eiwit | 9 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Diana Henry Foto’s: Maja Smend Foodstyling: Jennifer Joyce Styling: Sarah Birks

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!