Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
bord met octopus en groenten

Pulpo met olijf, bleekselderij en gebakken aardappelen

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Duik in de mediterrane keuken met dit heerlijke recept voor pulpo. Een eenvoudig maar verfijnd gerecht dat de smaken van de zee en het land perfect samenbrengt. Ideaal voor een zomerse avond met een goed glas wijn!

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Duik in de mediterrane keuken met dit heerlijke recept voor pulpo. Een eenvoudig maar verfijnd gerecht dat de smaken van de zee en het land perfect samenbrengt. Ideaal voor een zomerse avond met een goed glas wijn!

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in grove stukken en kook gaar in gezouten water. Bak vervolgens kort, maar stevig aan in een koekenpan tot de aardappelen net iets krokant worden. Kook de bleekselderij beetgaar.

  2. Bak de pulpo aan in olijfolie, bestrooi met een snufje paprikapoeder en voeg de olijven toe. Bak kort en voeg dan de aardappelen en bleekselderij toe.

  3. Haal de pan van het vuur en voeg vervolgens het citroensap en de citroenrasp toe aan de pan. Meng goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Beeld en receptuur: Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Simply Good

€ 35,99
cover Simply Good
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!