Franse klassieker: beste recept voor ratatouille
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de aubergine in blokjes en bestrooi met wat zout. Laat ca. 20 minuten in een vergiet rusten. Maak de ui en de paprika’s intussen schoon en snijd ze in gelijke blokjes. Bind het basilicum bij elkaar met keukengaren. Pel de knoflook en snijd hem in schijfjes van ca. 3 mm.
Dep de aubergine droog met keukenpapier of een schone theedoek. Verhit de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur en bak er de aubergine ca. 10 minuten in. Voeg evt. extra olijfolie toe. Voeg de paprika, de ui, de knoflook, het basilicum en de laurierblaadjes toe. Zet het vuur wat lager en leg een deksel schuin op de pan. Smoor de groenten 35-40 minuten tot ze boterzacht zijn.
Snijd de schil van de tomaten kruislings in en dompel ze kort onder in kokend water. Koel meteen af in koud water en pel de schil eraf. Snijd de courgettes in gelijke blokjes. Verhit in een tweede pan 2 el olijfolie en bak er de courgetteblokjes in ca. 4 minuten goudbruin en knapperig in. Voeg de gesneden tomaten toe en stoof nog 4 minuten.
Verwijder het basilicum en de laurierblaadjes uit de pan en voeg het courgette-tomatenmengsel toe aan de aubergine. Meng kort door en breng op smaak met zout, peper en een scheutje rodewijnazijn.