Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Ricottadip met chilihoning met daarnaast stukjes geroosterd brood

Ricottadip met chilihoning

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Staat er een borrel op de planning en ben je nog op zoek naar een lekkere dip? Maak dan deze romige ricottadip! In combinatie met de chilihoning is het zo verslavend lekker dat je niet meer wil stoppen met eten.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Staat er een borrel op de planning en ben je nog op zoek naar een lekkere dip? Maak dan deze romige ricottadip! In combinatie met de chilihoning is het zo verslavend lekker dat je niet meer wil stoppen met eten.
Tip
Deze ricottadip met chilihoning is niet alleen lekker met brood of toast, maar ook perfect voor rauwkost, of op z'n Frans: crudités.

Bereiding

  1. Doe de ricotta, het zout, de peper en het citroensap in een keukenmachine. Mix 3-4 minuten, tot de ricotta luchtig en romig is.

  2. Roer de chilivlokken door de honing. Schep de ricotta in een ondiepe kom en lepel 2 el van de chilihoning eroverheen.

  3. Garneer met de tijmblaadjes, de walnoot en de citroenschil. Serveer met geroosterd brood.

Per portie: 496 kcal | 49 g koolhydraten | 20 g eiwit | 27 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!