
Romige ricottapancakes
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Ja, in dit gerecht gebruik je drie beslagkommen. En ja, je moet hiervoor wat eiwitten kloppen. Maar dan heb je ook wel pancakes die dankzij de flinke hoeveelheid ricotta zo zacht en romig als wolkjes zijn. Het enige nadeel is dat je misschien nooit meer andere pancakes wil...
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng in een grote kom bloem, suiker, zout en bakpoeder. Zet opzij. Meng in een middelgrote kom de ricotta, melk en eidooiers tot een glad mengsel. Zet ook opzij.
Klop in een kleine kom met een garde (of neem een handmixer op gemiddelde snelheid) de eiwitten in ongeveer 3 minuten tot stijve pieken. Verhit ondertussen een gietijzeren koekenpan van 25 centimeter of groter op niet te hoog vuur.
Voeg het ricottamengsel toe aan de droge ingrediënten en klop alles voorzichtig tot het net gemengd is. Vouw met een siliconen spatel een kleine hoeveelheid eiwit door het beslag om het luchtiger te maken. Spatel ook de rest er met een snelle beweging doorheen.
Smelt net genoeg boter in de pan om het oppervlak te bedekken en zet het vuur laag. Lepel er wat beslag in. Als het niet meteen begint te sissen, wacht dan voordat je de volgende lepel erin doet.
Bak de pancakes ongeveer 2-3 minuten tot ze aan de onderkant goudbruin zijn en er belletjes aan de randen verschijnen. Gebruik een dunne, flexibele metalen spatel om ze om te draaien en bak ze 1-2 minuten aan de andere kant goudbruin.
Leg de pancakes op een voorverwarmde serveerschaal, veeg de pan schoon en herhaal het ritueel met de rest van het beslag. Serveer onmiddellijk met ahornsiroop, abrikozenjam, poedersuiker, vers fruit of iets anders lekkers.
Good Things
€ 42,50









