Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Bakje met salsa verde

Salsa verde

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Een frisse, kruidige saus boordevol smaak. Gemaakt van groene kruiden en een vleugje knoflook – simpel, maar krachtig. Dit sausje is oorspronkelijk Italiaans, maar ook in andere keukens zeer geliefd.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vijzel of keukenmachine
Een frisse, kruidige saus boordevol smaak. Gemaakt van groene kruiden en een vleugje knoflook – simpel, maar krachtig. Dit sausje is oorspronkelijk Italiaans, maar ook in andere keukens zeer geliefd.
Serveertip
Salsa verde is een heerlijke saus voor bij vlees, vis, groenten of aardappelen.

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook. Hak de kappertjes en ansjovisfilets fijn.

  2. Was de peterselie, basilicum en munt en hak de kruiden grof. Maal de kruiden met de kappertjes en de ansjovis in een vijzel of keukenmachine fijn.

  3. Meng de mosterd en rodewijn­azijn erdoorheen. Klop geleidelijk in een dun straaltje de olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Subba (subba.nl), eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!