
Salsa verde
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Een frisse, kruidige saus boordevol smaak. Gemaakt van groene kruiden en een vleugje knoflook – simpel, maar krachtig. Dit sausje is oorspronkelijk Italiaans, maar ook in andere keukens zeer geliefd.
Lees verder onder de advertentie
Een frisse, kruidige saus boordevol smaak. Gemaakt van groene kruiden en een vleugje knoflook – simpel, maar krachtig. Dit sausje is oorspronkelijk Italiaans, maar ook in andere keukens zeer geliefd.
Bereiding
Pel en snipper de knoflook. Hak de kappertjes en ansjovisfilets fijn.
Was de peterselie, basilicum en munt en hak de kruiden grof. Maal de kruiden met de kappertjes en de ansjovis in een vijzel of keukenmachine fijn.
Meng de mosterd en rodewijnazijn erdoorheen. Klop geleidelijk in een dun straaltje de olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.