
Vis recepten
Lees verder na de advertentie
Vis is heel goed voor je hart- en bloedvaten en daarom raadt het Voedingscentrum aan om het minstens een keer in de week te eten. Gelukkig is vaker vis op tafel zetten helemaal niet moeilijk. Zeker wanneer je deze heerlijke vis recepten ontdekt hebt. Er zijn zo veel verschillende vissoorten en gerechten dat er voor iedereen wel wat tussen zit. Wat denk je bijvoorbeeld van een zalm-garnalenrisotto of een spaghetti met paprika en ansjovis?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Verschil verse vis
Maar voordat je aan de slag kan gaan met deze heerlijke vis recepten, moet je goed bedenken waar jij je vis gaat kopen. Vis uit de supermarkt is namelijk heel vaak niet zo vers als het lijkt. Vol verbazing keken wij onlangs naar het tv-programma Keuringsdienst van Waarde van KRO-NCRV. De aflevering waarin zij het verschil tussen verse vis en vis uit de vriezer onderzochten, liet onze mond openvallen…

Romige pasta met zalm en doperwten
We beginnen direct met een van onze favoriete vis recepten: romige pasta met zalm en doperwten. Deze pasta is niet alleen erg lekker maar ook nog eens heel snel. Wij beloven je dat je dit gerecht binnen 20 minuten op tafel hebt staan.

Tuna melt pastaschotel
Is tuna melt jouw favoriete sandwich? Dan is deze pastaschotel met tonijn en cheddar echt iets voor jou. Tover de welbekende tuna melt om in een heerlijke pastaschotel. Succes gegarandeerd!

Moqueca (Braziliaanse visstoof)
Moqueca is een fris stoofgerecht met vis, garnalen, kokosmelk en koriander. Traditioneel wordt deze Braziliaanse stoof in een speciale aardewerken pot gemaakt maar in een braadpan lukt het ook. Probeer maar!

Spaghetti met paprika-ansjovissaus
Het geheime ingrediënt van de meeste pastasauzen? Ansjovis. Dit ziltige visje geeft namelijk zo veel smaak af dat je daarnaast niet veel nodig hebt. Wat paprika’s en tomaat erbij en je hebt een heerlijk hoofdgerecht.

Warm gerookte haring met knapperige aardappeltjes
Wist je dat haring hartstikke gezond is? Net als bij zalm en makreel zit deze vis vol met gezonde vetten en omega-3. In combinatie met gebakken aardappeltjes likken wij er onze vingers bij af.
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50

Orzo salade met sperziebonen en tonijn
Dit is typisch zo’n gerecht dat ideaal is om te maken op drukke dagen. De kans is namelijk groot dat je de meeste ingrediënten al in huis hebt. Denk aan een blik tonijn, sperziebonen in de vriezer en een potje olijven achterin je voorraadkast. Is dat bij jou het geval? Ga dan gelijk aan de slag!

Acqua pazza – zeebaars gepocheerd in tomatensaus
Zeebaars is in de Nederlandse keuken nog relatief onbekend. Zonde, want deze vis zit boordevol mineralen als calcium, ijzer en zink. Door de vis te pocheren in tomatensaus krijgt ‘ie snel veel smaak. Dat is gegarandeerd genieten!

Zalm-garnalenrisotto met citroen, mascarpone en dille
Risotto maken moeilijk? Niet wanneer je dit recept stap-voor-stap opvolgt. Door de mascarpone wordt de rijst extra romig en dat past heel goed bij de smaak van zalm en garnalen. Een perfect gerecht om te maken wanneer je eters krijgt. Je maakt zeker indruk!

Salade niçoise
De salade niçoise is een Franse klassieker die wij geregeld op tafel zetten. Het is namelijk gezond, makkelijk en vooral heel erg lekker. Wil je een keer variëren? Probeer dan deze salade niçoise-wraps.

Thaise viskoekjes
Meer dan een half uur heb je niet nodig om deze Thaise viskoekjes op tafel – of de borrelplank – te zetten. Je maakt ze met kabeljauwfilet, een witvis die zich hier prima voor leent. Onze tip? Haal verse kabeljauwfilet bij de visboer, je proeft het verschil!

Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam
Een traybake is het perfecte gerecht op dagen dat je weinig tijd hebt. Het is simpel, snel en vooral heel erg makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten op de plaat te leggen en de oven doet de rest van het werk. Wie zegt dat recepten met vis moeilijk zijn?

Warme rijstsalade met zalm en verse kruiden
Tegenwoordig zijn sushi bowls waanzinnig populair. Maar wat dacht je van een warme rijstsalade met zalm en verse kruiden? Hetzelfde idee maar net effe wat anders! Lekker gezond door de rode rijst.

Orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven
Snel, lekker én gezond! Dat is deze orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven. Alles bij elkaar heb je nog geen uur nodig om deze heerlijke maaltijd op tafel te toveren. En het beste? De oven doet het meeste werk voor je.

Makreel met ‘nduja-kikkererwtenstoof
Kook jij weleens met ‘nduja? Dit is een smeerbare Italiaanse worst met een lichtpittige smaak die mooi samengaat met bijvoorbeeld tomaten, kikkererwten en makreel. Probeer dit heerlijke recept maar eens.

Vislasagne met bloemkool, spinazie, prei en cottage cheese
Heb je wat vis van gisteren over? Tover de restjes dan om tot een heerlijke lasagne. Als je extra veel maakt, heb je over voor de volgende dag. En dan is het altijd nog lekkerder!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Tuna melt pastaschotel
Is tuna melt jouw favoriete sandwich? Dan is deze pastaschotel met tonijn en cheddar echt iets voor jou. Tover de welbekende tuna melt om in een heerlijke pastaschotel. Succes gegarandeerd!
Ingrediënten
- 200 g fusilli
- zout en peper
- 1 el olijfolie
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- snufje chilivlokken
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 200 g tonijn (in olie blik en uitgelekt)
- 1 tl rozemarijn (fijngehakte)
- 75 g cheddar (geraspt)
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet af en laat goed uitlekken.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Verhit de olijfolie in een pan en bak er de ui in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de knoflook en de chilivlokken toe en bak ca. 3 minuten verder. Voeg de tomatenblokjes en 200 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Kook ca. 10 minuten tot de saus wat ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de pasta, de tonijn en de rozemarijn door de tomatensaus. Schep het mengsel in een ovenschaal (26×18 cm) en bestrooi met de cheddar. Bak 20-25 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de saus borrelt. Lekker met een groene salade.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Steven Joyce Styling & foodstyling: Rebecca Seal
Onze tips

Borreltijd: 5x de lekkerste hapjes met kaas

Wrap it up: heerlijke recepten voor wraps met gehakt

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Minestronesoep: 7x de lekkerste recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.