Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Schelvisceviche met bietjessalade

Schelvisceviche met bietjessalade

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

De bietjessalade smaakt heerlijk bij de friszure smaak van de ceviche, en maakt het ook nog eens tot een goede maaltijd.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

De bietjessalade smaakt heerlijk bij de friszure smaak van de ceviche, en maakt het ook nog eens tot een goede maaltijd.

Bereiding

  1. Was de bieten en kook ze afgedekt in 40-50 minuten gaar in water met wat zout. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout. Giet af en laat afkoelen.

  2. Dep de schelvisfilet droog en snijd hem in stukken. Pers de citroenen uit. Pel de ui en snijd hem in dunne halve ringen. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en hak hem fijn. Meng de ui en de rode peper met het citroensap, breng op smaak met zout en peper en leg de vis erin. Dek af met vershoudfolie en zet ca. 25 minuten in de koelkast.

  3. Pel intussen de schil van de bieten (draag eventueel handschoenen, de bieten geven af ) en snijd de bieten in blokjes. Snijd de aardappels in plakjes. Hak de augurken fijn. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Klop de wittewijnazijn met de olie en de mosterd tot een dressing. Meng met de biet, de aardappel, de augurk en de appel. Was de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn. Maak de lente-uitjes schoon en hak ze fijn. Meng de peterselie en de lente-uitjes door de salade.

  4. Neem de schelvisceviche uit de marinade. Serveer met de bietensalade en roggebrood.

Per portie: 356 kcal | 33 g koolhydraten | 39 g eiwit | 5 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Tip
Vind je het lastig om de vis zelf te fileren? Vraag de visboer om het voor je te doen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!