Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Snelle kipcurry

Snelle kipcurry

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd

Zin in comfort food waar je niet al teveel tijd aan kwijt bent? Met deze kipcurry sta je maar een halfuur in de keuken! Alleen even je kip een dagje laten marineren van tevoren en je hebt een supersmaakvol gerecht op tafel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de kip

Zin in comfort food waar je niet al teveel tijd aan kwijt bent? Met deze kipcurry sta je maar een halfuur in de keuken! Alleen even je kip een dagje laten marineren van tevoren en je hebt een supersmaakvol gerecht op tafel.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de knoflook en de chilipeper toe. Schenk als deze beginnen te sissen de passata erbij, leg het deksel op de pan en laat ca. 8 minuten koken. Doe intussen voor de kip de yoghurt, alle specerijen en ½ tl zout in een kom en roer goed door. Voeg de kip toe en roer tot alle kip is bedekt met de marinade. Dek af en zet in de koelkast tot verder gebruik, of laat tot 24 uur marineren als je de tijd hebt.

  2. Roer de specerijen en 100 ml kokend water door het passatamengsel. Schraap overtollige marinade van de kip in de pan, voeg de kip toe, leg het deksel op de pan en laat 10-12 minuten koken, tot de kip gaar is. Voeg de honing en de fenegriek toe en roer goed door. Besprenkel met de slagroom en bestrooi met de koriander en chilipeper. Serveer met gekookte rijst.

Per portie: 315 kcal | 9 g koolhydraten | 22 g eiwit | 21 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith, Chetna Makan & Ailsa Burt Fotografie: Kim Lightbody Styling: Max Robinson Foodstyling: Seiko Hatfield

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!