Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
snickerdoodles

Snickerdoodles

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • 12 minuten wachttijd12 min. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 18

Ingrediënten

Voor de topping

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop met een mixer de boter met de basterd- en kristalsuiker samen in een grote kom totdat je een glad en luchtig mengsel hebt. Dit duurt ca. 2 minuten.

  2. Voeg de vanille aan het mengsel toe en mix het geheel nogmaals. Voeg er vervolgens de bloem, wijnsteenbakpoeder, baking soda en een snufje zout aan toe. Mix het deeg totdat er geen klontjes meer in zitten, je kan hiervoor evt. wat melk toevoegen.

  3. Voor de topping: meng suiker en kaneel in een ondiepe schaal. Rol 40 g van het deeg tot een bal. Rol deze bal vervolgens door het kaneel-suikermengsel en druk licht aan zodat het suiker-kaneelmengsel goed blijft plakken en de bal plat is. Herhaal dit totdat het deeg op is.

  4. Leg de koeken op de bakplaat en schuif deze in de oven. Bak de koeken ca. 10-12 minuten totdat ze goudbruin zijn. Laat ze ca. 5 minuten afkoelen op de bakplaat en verplaats vervolgens op een rooster om geheel af te laten koelen.

Per portie: 205 kcal | 28 g koolhydraten | 2 g eiwit | 10 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Cassie Best & Liberty Mendez Foto’s: Mike English 

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!