Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Steak tartaar met rodecurrymayo

Steak tartaar met rodecurrymayo

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Tip
Voor het beste resultaat gebruik je verse biefstuk, het liefst van de slager. Laat de biefstuk voor de tartaar eerst op kamertemperatuur komen, dan is het smaakvoller en malser. Gebruik voor het snijden een zeer scherp mes.

Bereiding

  1. Verhit een grillpan. Snijd het stokbrood in langwerpige plakken. Pel de knoflook en plet hem. Wrijf de knoflook over de plakken stokbrood en druppel er 1 el olijfolie overheen. Gril de plakken brood ca. 1 minuut aan beide zijden.

  2. Snijd de biefstuk fijn en breng het vlees op smaak met zout en peper. Maak in een serveerring of ronde uitsteekvorm vier porties van het vlees. Pel de uien en snijd ze in zeer dunne ringen. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Meng de uienringen met de kappertjes, het komijnzaad, de peterselie en 1 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verdeel de tartaartjes over borden en maak in elk midden een kuiltje. Leg in ieder kuiltje voorzichtig een eidooier. Meng de mayonaise met het currypoeder. Dien de tartaartjes op met de uiensalade en geef het gegrilde brood en de mayonaise erbij.

*Gebruik voor deze Franse klassieker verse biefstuk, het liefst van de slager. Laat de biefstuk eerst op kamertemperatuur komen, dan is het smaakvoller en malser. Gebruik voor het snijden een zeer scherp mes.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!