Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
rode pan met stoofvlees

Stoofvlees

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd

Wil je zelf stoofvlees maken? Volg dan dit recept én tips voor botermals vlees dat uit elkaar valt. Net zo lekker als bij oma thuis!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Wil je zelf stoofvlees maken? Volg dan dit recept én tips voor botermals vlees dat uit elkaar valt. Net zo lekker als bij oma thuis!
Tips
Wees niet bang dat het niet zo lekker wordt als bij je oma thuis, wij hebben de ultieme stoofvlees tips voor je verzameld zodat het haast niet kan mislukken.

Bereiding

  1. Hak de wortel, de ui, de bleekselderij en de peterselie fijn. Fruit de wortel, ui, bleekselderij en peterselie in een flinke scheut olie in een braadpan.

  2. Voeg de riblap toe en bak hem ca. 3 minuten per kant op hoog vuur aan. Blus af met een half glas rode wijn en laat de wijn enkele minuten verdampen.

  3. Voeg de gepelde tomaten, een snufje zout en een klontje boter toe. Doe een deksel op de pan en laat het geheel op het laagste vuur een halve dag of langer pruttelen.

  4. Roer af en toe (om het uur) de saus van de bodem los. Laat het geheel pruttelen tot het vlees zacht is en je het met een houten spatel uit elkaar kunt duwen.

  5. Serveer het stoofvlees met de saus. Lekker met aardappelen.

Serveertip
Je kunt het stoofvlees met aardappelen serveren of gebruik resterende saus eventueel als pastasaus.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (42 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!