Strudel van forel en prei
Gemiddeld
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pocheer de forelfilets ca. 6 minuten op laag vuur in een scheutje water met een beetje citroensap en wat peperkorrels. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet hem af en laat goed uitlekken. Verhit een klontje boter in een pan en fruit er de prei glazig in. Voeg de rijst toe en verbrokkel de forelfilets erboven. Roer de geraspte citroenschil erdoorheen. Roer de dille erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Verdeel het bladerdeeg in tweeën en rol 1 deel op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van 2 mm dikte. Leg het deeg op een met boter ingevette bakplaat en schep er met behulp van een lepel over het midden het rijstmengsel op. Smelt een klontje boter in een pan en roer het paprikapoeder erdoorheen. Schenk de boter over het rijstmengsel. Snijd de 2 hardgekookte eieren in de lengte in 4 parten en verdeel ze over het rijstmengsel.
Bestrijk de randen van het deeg met een beetje water. Rol het overige deeg uit tot een rechthoek van 2 mm dikte, leg het eroverheen en druk de randen aan. Snijd het overtollige deeg van de rand weg en plooi de rand of druk er met de tanden van een vork een patroontje in. Kluts het overige ei en bestrijk de bovenkant van de strudel ermee. Gebruik het verwijderde deeg eventueel om te versieren. Prik wat gaatjes in de bovenkant zodat de stoom eruit kan en bak de strudel ca. 20 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur (elektrisch: 180°C /hetelucht: 160°C) en bak nog ca. 20 minuten of tot het deeg mooi goudbruin is.