Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Tabasco-brownies

Tabasco-brownies

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Wees niet te zuinig met de tabasco in dit recept, want het vettige van de brownie zwakt de smaak wat af. Bovendien gaat het pittige heerlijk samen met de chocolade.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Wees niet te zuinig met de tabasco in dit recept, want het vettige van de brownie zwakt de smaak wat af. Bovendien gaat het pittige heerlijk samen met de chocolade.

Bereiding

  1. Smelt 200 g boter en de pure chocolade au bain-marie. Neem van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Klop de eieren met de suiker en 1 tl zout wit en luchtig. Spatel het luchtige eiermengsel in 2 delen door de gesmolten chocolade. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao erboven en spatel rustig door. Roer de tabasco en de helft van de melkchocolade erdoorheen. Schep het beslag in een ingevet bakblik (ca. 20×20 cm). Verdeel de overgebleven melkchocolade erover. Bak in 20-25 minuten gaar in de oven. Het beslag moet stevig zijn maar nog wel wat zacht aanvoelen.

  3. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen. Snijd in blokjes en serveer.

Per portie: 207 kcal | 20 g koolhydraten | 2 g eiwit | 13 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!