Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Tortilla’s met pompoen, groene olijven en peterselie-knoflooksalsa

Tortilla’s met pompoen, groene olijven en peterselie-knoflooksalsa

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

De combinatie van pompoen, olijven en salsa klinkt misschien wat ongewoon, maar probeer dit recept eens. Je zult verbaasd zijn hoe lekker het is!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

De peterselie-knoflooksalsa

De combinatie van pompoen, olijven en salsa klinkt misschien wat ongewoon, maar probeer dit recept eens. Je zult verbaasd zijn hoe lekker het is!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukken van ca. 2 cm. Snijd de plakjes ontbijtspek in vieren. Verdeel de pompoen, het spek, de olijven en de venkelzaadjes over een ovenschaal en bedruip met de olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Rooster het geheel in ca. 30 minuten gaar in de oven.

  2. Hak voor de salsa de peterselie fijn. Meng de peterselie met de sjalot, de knoflook, de honing, het citroensap en de citroenschil en de olijfolie.

  3. Verwarm de tortilla’s kort in de oven of magnetron. Serveer de tortilla’s met het pompoenmengsel, bedruip royaal met de salsa en strooi er wat pecannoten overheen. Verkruimel de feta erover.

Per portie: 490 kcal | 14 g koolhydraten | 11 g eiwit | 42 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Tip
Deze gezonde wraps zijn ideaal om mee te nemen. Verpak de wraps dan wel in alumniumfolie. Zo blijven ze lekker lang vers!

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (7 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!