Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Cover voor Varkenswang met perencider en borlottibonen

Varkenswang met perencider en borlottibonen

  • Eenvoudig

  • ca. 3 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Bestuif de varkenswangen met de bloem. Verwarm 2 el olijfolie in een ovenvaste braadpan en bak de varkenswangen goudbruin. Haal de varkenswangen uit de pan. Voeg de overige olijfolie toe en fruit er de uien ca. 10 minuten in tot ze zacht en goudbruin zijn.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Giet de perencider bij de uien en breng aan de kook. Kook ca. 3 minuten. Voeg de varkenswangen, de bouillon en de rozemarijn toe aan het ui-cidermengsel en breng aan de kook. Sluit de pan af met het deksel en zet de pan ca. 2 uur in de oven.

  3. 3. Neem de pan uit de oven. Voeg de pastinaak toe. Zet de pan terug in de oven en gaar ca. 30 minuten verder. Neem het deksel van de pan, voeg de peren en de borlottibonen toe en gaar nog ca. 45 minuten tot de varkenswangen en de bonen zacht zijn en de hoeveelheid vocht is verminderd en ingedikt. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met brood.

*Vervang eventueel door zoete witte wijn. Perencider smaakt zoeter dan appelcider.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Charlie Richards Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)