Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Vega worstenbroodjes met vulling van clementine, cranberry en savooiekool

Vega worstenbroodjes met vulling van clementine, cranberry en savooiekool

Partnerbijdrage van Meatless Farm
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereid de vulling volgens de instructies op de verpakking. Meng met de zest van de clementine en de gedroogde cranberry’s. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout. Je kunt ook verse kruiden toevoegen (bieslook, salie of peterselie). Neem een kleine hoeveelheid van de afgekoelde vulling en vorm hieruit een kleine rechthoek met dezelfde lengte en breedte als de doormidden gesneden worstjes. Maak 12 van deze kleine rechthoekjes en zet opzij.

  2. Voor de savooiekool: snijd de bladeren los van de stronk. Zet een pan met gezouten water op het vuur. Laat de kool voorzichtig in het water zakken zodra het water goed kookt en kook één minuut. Haal de kool uit het water met een keukentang en leg het in ijswater om af te koelen.

  3. Laat de afgekoelde koolbladeren drogen op keukenpapier en zet opzij.

  4. Leg de koolbladeren op een schone ondergrond. Schep wat van de vulling op het koolblad (iets meer dan een centimeter vanaf de onderkant van het blad), leg een worstje op de vulling en rol het worstje en de vulling op in de kool. Probeer het zo strak mogelijk op te rollen.

  5. Leg de rolletjes in de koelkast totdat je ze gaat serveren.

  6. Verwarm de oven voor het serveren op 200°C, leg de in de kool gerolde worstjes op een licht ingevette bakplaat, breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Rooster ze 10 minuten in de hete oven totdat de kool mooi gebruind is.

Receptuur en fotografie: Meatless Farm

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)