Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
vegan gado gado

Vegan gado gado bowl

Partnerbijdrage van Zokanhetook.nu
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Geniet van de stukjes gekruide tempé, sperziebonen en pindasaus. Vervang eventueel de rijst door bloemkoolrijst voor extra groente op je bord.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de pindasaus

Lees verder na de advertentie

Geniet van de stukjes gekruide tempé, sperziebonen en pindasaus. Vervang eventueel de rijst door bloemkoolrijst voor extra groente op je bord.

Bereiding

  1. Kook de sperziebonen met wat zout in zo’n 7 minuten gaar. Kook de spitskool in de laatste twee minuten mee.

  2. Snijd de tempé in blokjes van 1,5 tot 2 centimeter.

  3. Verhit wat arachideolie in een pan en bak de tempé in 8-10 minuten krokant. Voeg de ketjap manis toe en bak nog twee minuten.

  4. Maak ondertussen de pindasaus door alle ingrediënten, behalve de ketjap en de sambal, toe te voegen aan een pan. Zet het vuur op middelhoog en blijf roeren tot de saus indikt, maar breng het niet aan de kook. Roer als laatste de ketjap en sambal door de pindasaus.

  5. Verhit opnieuw wat olie in de koekenpan en voeg de bloemkoolrijst met een snuf zout en een theelepel kerrie toe. Schep zo’n twee minuten om op middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe, zet een deksel op de pan en laat de bloemkoolrijst nog 3 minuten stomen.

  6. Verdeel bloemkoolrijst over twee kommen en serveer met de spitskool, sperziebonen, komkommer, tempé, pindasaus, limoenpartjes, emping en seroendeng.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!