Bereiding

1. Roer voor de pita’s de gist en de suiker door 75 ml lauwwarm water en laat dit ca. 15 minuten staan. Voeg de lauwwarme amandel melk, 1 el olijfolie, de zeezoutvlokken en 125 g bloem toe en meng alles stevig door elkaar. Voeg 100 g bloem (type 00 of patentbloem) toe en meng verder tot een los samen hangend deeg. Kneed ca. 10 minuten door tot je een zacht en elastisch deeg krijgt. Voeg eventueel meer bloem toe als het deeg te plakkerig is. Leg het deeg in een licht met olie ingevette kom, dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg 1-1,5 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.

2. Doe de ingrediënten voor de knoflooksaus in een keukenmachine en pureer alles glad. Breng de saus op smaak met zout en peper.

3. Stort het deeg op een schoon werkblad en kneed kort door. Verdeel het deeg in 4 porties en rol iedere portie op een met bloem bestoven werkblad uit tot een cirkel van ca. 18 cm Ø. Verhit een grote, zware koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de pitabroodjes er een voor een in tot er ‘blaren’ ontstaan en de broodjes goudbruin beginnen te kleuren. Keer de broodjes om en bak verder tot ook de andere kant goudbruin begint te kleuren. Houd de broodjes warm onder aluminiumfolie terwijl je de rest bakt.

4. Verhit voor de kebab de olie in een koekenpan en bak er de seitan in ca. 5 minuten goudbruin in. Voeg alle specerijen toe en bak al omscheppend ca. 1 minuut verder. Besprenkel de seitan met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.

5. Vul de pita’s met de kebab en groenten naar keuze en maak af met de knoflook- en chilisaus. Serveer er de citroenpartjes bij.

*Seitan is een eiwitrijke vleesvervanger op basis van tarwegluten. Gebruik voor dit recept bij voorkeur een blok seitan in vacuümverpakking, dat is geschikter dan seitan die je al gesneden en ingemaakt kunt kopen. Je vindt seitan in biologische supermarkten.

Per portie: ca. 440 kcal
30 g eiwit | 12 g vet | 52 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Janine Ratcliffe & Adam Bush  Foto’s: Ant Duncan  Styling: Olivia Wardle  Foodstyling: Katy Greenwood