
Waneer je pizza’s gaat bakken, zul je al snel horen over het Italiaanse bloem type 00, ook bij ons. Maar wat is bloem type 00 precies? We leggen het je graag even uit.
Type 00 zegt iets over de uitmalingsgraad van de bloem. De zemelen en de kiemdeeltjes worden uit de bloem gezeefd waardoor je alleen de witte meelkern overhoudt. Kun je bloem type 00 niet vinden? Het is qua uitmalingsgraad het best vergelijkbaar met wat wij in Nederland patentbloem noemen. Die fijne structuur is ideaal voor pizza’s.
Wil je die perfecte pizza met knapperige korst en zachte binnenkant? Ga aan de slag met de pizza met zoete aardappel en parmaham. Je vindt hem in het grote Italiënummer van foodies op pagina 72.
Onze tips

Leer de klassieker kennen: alles over cognac

Mozzarella di Bufala: 10x de lekkerste recepten

Pastinaak: wat is het, hoe smaakt het en de lekkerste recepten

Aardpeer: wat is het en wat kun je ermee?

Wat is matcha en waar is het goed voor?

Portobello: dit zijn de allerlekkerste recepten

Cassave: wat is het en wat zijn de lekkerste recepten?

Wat is spijs en wat kun je ermee?

Wat is guanciale en hoe bereid je het?

Wat is orzo en wat kun je ermee?

Rammenas: wat is het en wat zijn de lekkerste recepten?

Wat is knoflook en wat kun je ermee?

Bladselderij: wat is het en wat zijn de lekkerste recepten

Kombucha: wat is het en hoe maak je het?

Savooiekool: wat is het + de lekkerste recepten

Alles over kumquat (+ heerlijke recept)
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.