Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Verschillende soorten bloem

Wat is bloem type 00?

Advertentie

Waneer je pizza’s gaat bakken, zul je al snel horen over het Italiaanse bloem type 00, ook bij ons. Maar wat is bloem type 00 precies? We leggen het je graag even uit.

Type 00 zegt iets over de uitmalingsgraad van de bloem. De zemelen en de kiemdeeltjes worden uit de bloem gezeefd waardoor je alleen de witte meelkern overhoudt. Kun je bloem type 00 niet vinden? Het is qua uitmalingsgraad het best vergelijkbaar met wat wij in Nederland patentbloem noemen. Die fijne structuur is ideaal voor pizza’s.

Wil je die perfecte pizza met knapperige korst en zachte binnenkant? Ga aan de slag met de pizza met zoete aardappel en parmaham. Je vindt hem in het grote Italiënummer van foodies op pagina 72.

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograag

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!