Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Witlof met romige avocado

Witlof met romige avocado

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Mari: "De romigheid van avocado, de lichte bittere lof in knapperige laagjes... Ik zou er schalen van op kunnen!"

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Eventueel

Lees verder na de advertentie

Mari: "De romigheid van avocado, de lichte bittere lof in knapperige laagjes... Ik zou er schalen van op kunnen!"

Bereiding

  1. Blancheer de witlof nét beetgaar en laat ze goed uitlekken.

  2. Prak intussen in een kom de avocado glad met salie, peper, zout en eventueel een beetje knoflook en citroensap (voor de frisheid).

  3. Leg de witlof met de open kant naar boven in een ovenschaal met bakpapier, schep overal wat van de avocado op, strooi er kaas over en maal er peper op. Gratineer onder de grill of in een oven van 200 ℃.

Wat vind jij van dit recept?

2.7 / 5.0 (14 stemmen)
Uit het boek

Groenten

€ 46,99
Cover Groenten Mari Maris
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!