
Zalm met pistachenoten, limoen en groene salsa
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
1. Pureer alle ingrediënten voor de groene salsa in een keukenmachine grof. Meng de helft van de salsa met de yoghurt in een kom en zet de andere helft apart.
2. Verwarm de oven voor op de grillstand. Leg de zalmfilets met de huid naar boven op een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Verdeel de geraspte limoenschil en het limoensap erover en besprenkel met wat olijfolie. Zet 5-8 minuten onder de grill tot de huid goudbruin is. Draai de filets om en gril 2-3 minuten verder tot de zalm net gaar is.
3. Breng een ruime pan met water aan de kook. Blancheer er de edamame-bonen 1 minuut in. Voeg de bimi en de spitskool toe en blancheer 2 minuten verder. Giet af en laat goed uitlekken. Meng de groenten in een grote kom met de groene salsa, de koriander en de peterselie.
4. Verdeel de groenten over 6 borden. Leg er de zalmfilets bovenop en garneer met de pistachenoten. Serveer er de salsa-yoghurt in een kommetje bij.
51 g eiwit | 42 g vet | 12 g koolhydraten