Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Zalm met pistachenoten, limoen en groene salsa

Zalm met pistachenoten, limoen en groene salsa

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de groene salsa

Bereiding

  1. 1. Pureer alle ingrediënten voor de groene salsa in een keukenmachine grof. Meng de helft van de salsa met de yoghurt in een kom en zet de andere helft apart.

  2. 2. Verwarm de oven voor op de grillstand. Leg de zalmfilets met de huid naar boven op een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Verdeel de geraspte limoenschil en het limoensap erover en besprenkel met wat olijfolie. Zet 5-8 minuten onder de grill tot de huid goudbruin is. Draai de filets om en gril 2-3 minuten verder tot de zalm net gaar is.

  3. 3. Breng een ruime pan met water aan de kook. Blancheer er de edamame-bonen 1 minuut in. Voeg de bimi en de spitskool toe en blancheer 2 minuten verder. Giet af en laat goed uitlekken. Meng de groenten in een grote kom met de groene salsa, de koriander en de peterselie.

  4. 4. Verdeel de groenten over 6 borden. Leg er de zalmfilets bovenop en garneer met de pistachenoten. Serveer er de salsa-yoghurt in een kommetje bij.

  5. 51 g eiwit | 42 g vet | 12 g koolhydraten

Per portie: 649 kcal | 12 g koolhydraten | 51 g eiwit | 42 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Lottie Covell Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)